Yeditepe Üniversitesi

Projenin ikinci döneminin ilk etkinliğini Yeditepe Women in Business Öğrenci Kulübü ile Kayışdağı Kampüsü’nde gerçekleştirdik. Yeditepe WIB Başkanı Rümeysa Turan ve arkadaşlarının başarılı organizasyonu ile etkinliğe yoğun katılım (42) oldu, oyunumuzu 14:00 ve 15.30 saatlerinde iki kez oynadık. Yeni dönemin Dernek Başkanı Melek Sine Berkem, Proje Direktörü Gül Üstün ve Proje Koordinatörü Azize Namdar’la birlikte iki oyun da yine heyecanlı, bol tartışmalı ve eğlenceli geçti. Kulüp öğrencileri teşekkürlerini ifade eden bir plaketi derneğimize takdim etti.

Katılımcılardan biri cinsiyet eşitliği farkındalığına ilişkin etkinliklerin çoğalması gerektiğini belirtti ve “Kadınların toplumdaki yerine dair kültürümüzde yerleşik bir dizi olumsuz ifade var. Örneğin memleketim Konya’da “kız kısmı kazancılar içinde konuşur”, derler. Yani, biz kadınlar bağırsak bile erkeklerin yarattığı gürültüden sesimizin duyulmayacağını vurgularlar. Oysa hem iş hayatında yer alarak hem de her alanda sesimizi ve varlığımızı çoğaltarak bu kültürün dönüşmesine katkıda bulunabiliriz. Farklı kesimlere toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri vererek, bakış açılarını farklılaştırabilir, önyargıları değiştirebiliriz” dedi.

Yeditepe WIB Kulübü öğrencilerinin ilk ve ortaöğretim okullarında kız öğrencilere yönelik cinsiyet eşitliğini destekleyici aktiviteler gerçekleştirdiklerini öğrendik. İşte Değişitlik Oyununun sonuçlarından çok memnun kaldıklarını, orta öğretim kurumları için üretilmiş Toplumsal Eşitlik Kiti versiyonunu edinip, bu kurumlarda oynatarak hem projeye hem de cinsiyet eşitliği alanına fayda sağlamak istediklerini belirttiler. Bu nedenle oyun sonunda kazandıkları TEK oyununu doğrudan WIB Kulübü’ne hediye ettik. Projenin İşte Değişitlik Elçileri Programı’na da aktif katılım gösteren Yeditepe WIB’in, hem İşte Değişitlik hem de TEK oyunlarını edinmelerini sağlamış olduk. Projenin sürdürülebilirliğine öğrencilerin kendiliklerinden katkıda bulunması bizleri oldukça memnun etti.